Bitcoin behøver ikke kun at være digitalt guld. Vil udviklingen i Bitcoin netværket medbringe fremskridt i Fiat transaktioner?

Oct 28, 2023

Bitcoin behøver ikke kun at være digitalt guld. Vil udviklingen i Bitcoin netværket medbringe fremskridt i Fiat transaktioner?

Kombinationen af Bitcoin, Lightning Network og David Marcus’ projekt kan bidrage til, at verden endelig vil se billige og hurtige fiat-transaktioner.

Den administrerende direktør for LightSpark, David Marcus, præsenterede det nye open source-projekt Universal Money Address (UMA), som er bygget på Lightning Network-teknologi og kan øge betydningen af Bitcoin selv i den traditionelle finansverden.

Bakkt en New York-baseret platform for digitale aktiver, har tilsluttet sig LightSpark som en af de første partnere, der tilbyder en Universal Money Address (UMA) til KYC-verificerede transaktioner over Lightning Network til B2B-kunder.

David Marcus er en respekteret person i teknologi verdenen, hvilket understreges af, at han i en alder af 50 allerede havde stillingen som CEO for PayPal og leder af blockchain-afdelingen hos Meta Platforms (Facebook) på et tidspunkt, hvor Mark Zuckerberg forsøgte at lancere Facebooks egen kryptovaluta med navnet Libra.

Marcus er en langsigtet tilhænger af kryptovalutaer og har for nylig fremhævet vigtigheden af Bitcoin, som han ikke kun anser som værende af høj værdi, men også som noget af et underliggende aktiv for implementering af sikre og hurtige finansielle transaktioner, også ved hjælp af Lightning Network-teknologi.

Universal Money Address (UMA)-projektet er bygget på det 2. Bitcoin-lag i Lightning Network og bruges til hurtige og øjeblikkelige B2B-transaktioner (business to business) hvor det er nok for en bank eller anden institution at have en adresse til en finansiel transaktion i form af for eksempel: bruger@banka.com

“Denne protokol er dog udvidet med to hovedfunktioner. Den første er den frivillige udveksling af oplysninger med støtte fra Travel Rule og lignende. Jeg forstår, at mange mennesker vil bande nu, men uden dette kan UMA ikke integreres i nogen større virksomhed såsom banker eller børser. Den anden udvidelse er understøttelse af flere valutaer. Rent fiat til fiat-transaktioner kan udføres, såvel som enhver kombination af transaktioner med bitcoin eller andre digitale aktiver,” tilføjede han.

Teknologien fungerer på samme måde som Jack Mallers’ Strike-løsningen, som hjælper med hurtige og billige overførsler (internationale fiat-valutaoverførsler) ved hjælp af Lightning Network i Latinamerika, især El Salvador.

Valutaen ændres til bitcoin ved indgangen, derefter flyttes den hurtigt og billigt gennem Lightning Network, og ved udgangen konverteres den igen til modtagerens ønskede valuta.

Hvis dette system, ville det være muligt at sende penge fra hvor som helst til hvor som helst 24/7 med minimale gebyrer ved at bruge Lightning som et byttemiddel.

De første partnere dukker op
Lightsparks introduktion af UMA krævede straks institutionernes opmærksomhed, og virksomheden har allerede fået sine første partnere, som er Bakkt og Zero Hash. Coins.ph og Xapo Bank viste også interesse.

Blandt de virksomheder der investerede i LightSpark i den første finansieringsrunde, er velkendte VC-firmaer med fokus på kryptovaluta Andressen Horowitz (a16z) og Paradigm. Ribbit Capital, Thrive Capital, Zeev Ventures og Felix Capital deltog også i projektet.

Kilde:

Bakkt Partners With David Marcus’ Lightspark to Bring UMA to the Lightning Network

Oplysningerne og analyserne på Keepsmart.dk er kun af informativ karakter og er på ingen måde investeringsrådgivning eller forretnings anbefalinger. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle økonomiske tab der kan medfølge i forbindelse med investering i kryptovalutaer eller andre aktiver.
Lav dit eget research, før du foretager nogen form for investering.