Hvad er NFT?

Et non-fungible token (NFT) er en enhed af data, der eksisterer på en blockchain. Hver NFT har en unik identifikationskode, der ikke kan replikeres eller kopieres, og metadata, der kan tilknyttes forskellige ting for at give uforanderlig dokumentation for ejerskab. For eksempel kan de metadata en NFT indeholder, knyttes til digitale billeder, sange, videoer eller avatarer.
Det kan også være knyttet til fysiske genstande, såsom biler og yachter, eller bruges til at give en NFT-ejer adgang til eksklusive varer, billetter til live eller digitale begivenheder og andre eksklusive goder.
I denne henseende giver NFT’er enkeltpersoner muligheden for at skabe, købe og sælge ting på en let verificerbar måde ved hjælp af blockchain-teknologien.
Dette er især relevant, når det kommer til digitale varer, da NFT’er giver skabere en måde at fastslå en vares herkomst. For de uindviede er “herkomst” dokumentation, der autentificerer skaberen, ejerskabshistorien og vurderingsværdien af et bestemt kunstværk. Før NFT’er var der ingen måde at verificere skaber- og ejerskabshistorien for digitale værker.
Når det kommer til at skabe og sælge NFT’er, er processen egentlig ret simpel.
Det fungerer sådan her:
En person (eller virksomhed) vælger et unikt aktiv til at linke til en NFT.
De tilføjer objektet til en blockchain, der understøtter NFT’er gennem en proces kaldet “minting”, som skaber NFT.
NFT repræsenterer nu den vare på blockchain og bekræfter bevis for ejerskab i en uforanderlig post.
NFT kan opbevares som en del af en privat samling, eller det kan købes, sælges og handles ved hjælp af NFT markedspladser og auktioner.
Som du måske kan forestille dig, er den tekniske definition en smule mere indviklet. Hvis du er interesseret i den slags sammenbrud, giver vores NFT-ordbog dig et omfattende overblik over al teknologi og infrastruktur i NFT-systemet.

Hvordan adskiller NFT’er sig fra kryptovaluta?
Du bruger pengene på din bankkonto til at købe varer og tjenester i den virkelige verden. På samme måde er kryptovaluta det, du bruger til enhver og alle transaktioner på blockchain. Krypto kan købes eller konverteres til fiat-valutaer (dollar, euro, yen osv.) eller andre kryptovalutaer (BTC, ETH, SOL osv.) via kryptobørser. Derimod er en NFT et unikt og uerstatteligt aktiv, der kan købes ved hjælp af kryptovaluta. Det kan få eller miste værdi uafhængigt af den valuta, der bruges til at købe det, ligesom et populært samlekort eller et unikt kunstværk.
Kort sagt: NFT’er er ikke-fungible, og kryptovalutaer er fungible.