Halvering er allerede rundt om hjørnet. Det vil påvirke hele kryptovalutasektoren!

jan 17, 2024

Halvering er allerede rundt om hjørnet. Det vil påvirke hele kryptovalutasektoren!
Halveringen nærmer sig, og hvis du besidder eller overvejer at deltage i kryptovaluta-udvekslinger, kan det have en større indflydelse på dig, end du tror. Det kommer til at påvirke hele cryptocurrency-sektoren!

En af nøglefunktionerne ved Bitcoin er dens begrænsede mængde. Dette disponerer Bitcoin til en dag at blive det vigtigste aktiv i verden, ifølge mange analytikere og investorer.

Den næste (fjerde) Bitcoin-halvering vil finde sted omkring april 2024. Andelen af Bitcoin man kan finde pr blok, vil falde fra de nuværende 6,25 BTC til 3,125 BTC.

Bitcoin-halveringen er en ganske enkel halvering af belønningen for minearbejdere (validatorer af Bitcoin-transaktioner). Efter halveringen, vil minearbejdere modtage halvdelen af den sædvanlige belønning (6,25 BTC), mens de stadig udfører det samme stykke arbejde – oprettelse af nye blokke og verificering af transaktioner på blockchain. De fundne Bitcoins kan derefter sættes på markedet. Grundet det faldende udbud over tid, og den stigende interesse i at bruge Bitcoin, er der spekulationer om en betydelig stigning i prisen.

En Bitcoin-halvering er en begivenhed, hvor belønningen for at mine en ny blok på Bitcoin blockchain-netværket halveres. Denne halvering sker nogenlunde hvert 4. år (det er derfor, det kaldes en 4-års cyklus) og har været programmeret ind i Bitcoin-protokollen siden starten i 2009. Halveringen har til formål at kontrollere Bitcoin-inflationen ved gradvist at reducere mængden af nyskabte Bitcoin-mønter.

Den samlede mængde Bitcoins der vil blive skabt, er begrænset til 21 millioner mønter. Da Bitcoin blev oprettet, blev belønningen for at udvinde en blok sat til 50 Bitcoins. Nu nærmer vi os en belønning på 3,125 BTC. Hele processen er sikret af funktioner i Bitcoin-koden kaldet “GetBlockSubsidy”.

I betragtningen af at den gennemsnitlige minedriftstid for en blok er cirka 10 minutter x 210.000 blokke, vil der i gennemsnit ske en halvering hvert fjerde år. Når 21 millioner Bitcoins bliver oprettet, vil en anden betingelse for maksimalt 64 halveringer være opfyldt, og denne del af koden vil ikke længere fortsætte. Dette anslår at efter 2140, vil alle Bitcoins blive udvundet og minearbejdere vil kun operere på transaktionsgebyrer.

Ofte stillede spørgsmål – FAQ

Hvor mange Bitcoins ejer Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto anses for at være den største indehaver af Bitcoin med et samlet beløb på op til 1,1 millioner BTC, eller 5 % af det samlede beløb.

Hvad er Hashrate?
Hashrate refererer til den computerkraft, der bruges i Bitcoin-netværket. Det måles ikke præcist på et givet tidspunkt, men kan anslås ud fra antallet af minedriftsblokke og den aktuelle kompleksitet af blokminedrift. Hashrate er også afgørende for netværkets sikkerhed, da en høj hashrate gør det sværere at udføre angreb.  Sværhedsgraden af minedrift justeres hver 2016 blokke, dvs. cirka hver 14. dag. Målet er at justere minedriftshastigheden på 1 blok til cirka 10 minutter.

Hvad vil der ske med de minerede Bitcoins efter den næste Bitcoin-halvering?
De udvundne Bitcoins, som du ejer, forbliver uændrede på din private wallet eller børskonto. Kun belønningen for at udvinde nye Bitcoins ændrer sig.

Hvordan ændrer prisen på BTC sig efter Bitcoin-halveringen?
Prisen på Bitcoin bør reagere på halveringen ved vækst på grund af markedsmekanismen (lavere udbud og vedligeholdelse eller stigning i efterspørgsel).

Slukker minearbejdere deres maskiner, efter at alle Bitcoins er udvundet?
Efter at alle Bitcoins er udvundet, vil minearbejdere blive belønnet for at verificere transaktioner på Bitcoin blockchain.

Hvor meget vil minedrifts belønningen falde efter den næste bitcoin-halvering?
Belønningen for at udvinde en blok vil falde til 3.125 BTC efter den fjerde halvering.

Hvornår vil den sidste Bitcoin blive udvundet?
Forudsat at minedriftshastigheden på en blok forbliver 10 minutter, og Bitcoin-halveringsprocessen fortsætter, vil den sidste Bitcoin blive udvundet i 2140. Du kan spore det samlede antal Bitcoins, der er udvundet her.

Hvor mange Bitcoins gik tabt?
Det nøjagtige antal kan ikke bestemmes på grund af ringe/ingen mønt-bevægelse i nogle tegnebøger. Det anslås, at op til 4 millioner Bitcoins gik tabt (dvs. op til 19% af det samlede antal Bitcoins).

Hvem er de største indehavere af Bitcoin?
1. Satoshi Nakamoto har cirka 1,1 millioner Bitcoin-mønter (ca. 5 %);
2. Binance-børs-punge, der rummer omkring 250.597 Bitcoins (1,3%);
3. Bitfinex-børsen har cirka 0,9 % af alle Bitcoins;
4. Den fjerdestørste tegnebog med op til 140.165 Bitcoins har en ukendt ejer (0,67%).
5. Microstrategy og dets administrerende direktør Michael Saylor har omkring 130.000 BTC (0,62 %)

Oplysningerne og analyserne på Keepsmart.dk er kun af informativ karakter og er på ingen måde investeringsrådgivning eller forretnings anbefalinger. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle økonomiske tab der kan medfølge i forbindelse med investering i kryptovalutaer eller andre aktiver.
Lav dit eget research, før du foretager nogen form for investering.