Bitcoin Lightning network?

Transaktioner for fremtiden

Øjeblikkelige betalinger

Lynhurtige blockchain-betalinger uden at bekymre dig om tidspunkter for blokbekræftelse. Sikkerhed håndhæves af blockchain smart-kontrakter uden at skabe en on-blockchain transaktion for individuelle betalinger. Betalingshastighed målt i millisekunder til sekunder.

Skalerbarhed

I stand til at udføre millioner til milliarder af transaktioner i sekundet, på tværs af netværket. Kapacitetet blæser gamle betalingsskinner væk i mange størrelsesordener. Det er nu muligt at vedhæfte betaling pr. handling/klik uden depoter.

 

Lavpris

Ved at handle og afvikle off-blockchain tillader Lightning-netværket usædvanligt lave gebyrer, hvilket giver mulighed for nye brugssager såsom øjeblikkelige mikrobetalinger.

Cross Blockchains

Cross-chain atomic swaps kan forekomme off-chain øjeblikkeligt med heterogene blockchain konsensus regler. Så længe kæderne kan understøtte den samme kryptografiske hash-funktion, er det muligt at foretage transaktioner på tværs af blockchains uden tillid til tredjepartsdepoter.

Drevet af Blockchain Smart Contracts

Lightning er et decentraliseret netværk, der bruger smart kontraktfunktionalitet i blockchain for at muliggøre øjeblikkelige betalinger på tværs af et netværk af deltagere.

Hvordan det virker:

Lightning Network er afhængig af den underliggende teknologi i blockchain. Ved at bruge rigtige Bitcoin/blockchain-transaktioner og bruge dets oprindelige smart-contract-scriptsprog er det muligt at skabe et sikkert netværk af deltagere, som er i stand til at handle med høj volume og høj hastighed.

Tovejs betalingskanaler

To deltagere opretter en hovedbogspost på blockchain, som kræver at begge deltagere underskriver ethvert forbrug af midler. Begge parter opretter transaktioner, som refunderer hovedbogsposten til deres individuelle allokering, men ikke sender dem til blockchain. De kan opdatere deres individuelle allokeringer for finansposteringen ved at oprette mange transaktionsudgifter fra den aktuelle finanspostoutput. Kun den seneste version er gyldig, hvilket håndhæves af blockchain-parserbar smart-kontrakt scripting. Denne post kan til enhver tid lukkes af begge parter uden nogen tillid eller forældremyndighed ved at udsende den seneste version til blockchain.

Lynnetværk

Ved at oprette et netværk af disse to-parts hovedbogsposter er det muligt at finde en sti på tværs af netværket, der ligner routing af pakker på internettet. Noderne langs stien er ikke betroede, da betalingen håndhæves ved hjælp af et script, der sikrer atomaritet (enten fuldføres betalingen helt eller mislykkes) via tidsbegrænsninger, der tæller ned.

Blockchain som mægler

Som et resultat er det muligt at udføre transaktioner uden for blockchainen, uden begrænsninger. Transaktioner kan foretages off-chain med tillid til on-blockchain håndhævelse. Det svarer til når man laver mange juridiske kontrakter med andre, uden at gå i retten hver gang der laves en kontrakt. Ved at gøre transaktionerne og scripts parsable, kan smart-kontrakten håndhæves på blockchainen. Kun i tilfælde af manglende samarbejde, er retten involveret – men med blockchain er resultatet deterministisk.