OpenAI CEO udtrykker entusiasme for Bitcoin

Oct 24, 2023

OpenAI CEO udtrykker entusiasme for Bitcoin

Sam Altman, CEO for OpenAI, virksomheden bag ChatGPT-tekstværktøjet, dukkede for nylig op på Joe Rogans podcast, hvor de delte deres begejstring for Bitcoin og dets potentiale på globalt plan.
Sam Altman med Joe Rogan om Bitcoin og meget mere
I den nye episode af The Joe Rogan Experience podcast talte Sam Altman, CEO af OpenAI bag det populære AI-værktøj ChatGPT, positivt om Bitcoin, mens han delte sine forbehold over for centralbankers digitale valutaer (CBDC’er). For Altman er verdens største kryptovaluta ikke kun et teknologisk gennembrud, men også et værktøj, der effektivt kan bekæmpe korruption, som ofte opfattes som en af de vigtigste forhindringer for at opnå reelle fremskridt i samfundet. I interviewet udtaler Altman:
“En af de ting, jeg har lagt mærke til – og det har mange andre mennesker åbenbart også – er, at korruption er så stor en hindring for at gøre nogen form for fremskridt i samfundet.“
Denne diskussion med Joe Rogan fremhævede også Altmans tro på, at teknologiske fremskridt, især inden for kryptovalutaer, kan spille en nøglerolle i at transformere det globale økonomiske system. Altman hævdede, at i et sådant miljø domineret af decentralisering og gennemsigtighed, kan korruption miste sin indflydelse.
Emnet om digitale valutaer udstedt af centralbanken udgjorde dog også en væsentlig del af samtalen. Altman og Rogan udtrykte bekymring for, at CBDC’er kunne være et værktøj for regeringer til yderligere at overvåge og kontrollere borgernes finansielle transaktioner. Dette kan resultere i en enorm invasion af individets privatliv og frihed.
Administrerende direktør for OpenAI påpegede også USA’s nuværende politik over for kryptovalutaer. Han understregede, at han var dybt ked af de seneste politiske beslutninger inden for kryptovalutaer, der begrænsede deres udvikling og adoption. Han mener, at USA bør lede innovation, ikke holde den tilbage.

Oplysningerne og analyserne på Keepsmart.dk er kun af informativ karakter og er på ingen måde investeringsrådgivning eller forretnings anbefalinger. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle økonomiske tab der kan medfølge i forbindelse med investering i kryptovalutaer eller andre aktiver.
Lav dit eget research, før du foretager nogen form for investering.