September: en måned fuld af krypto-svindel og tab.

Oct 13, 2023

September er officielt den værste måned i 2023 med hensyn til svindel i krypto verdenen. I alt blev hele 329,8 millioner dollars stjålet.

Den 2. oktober sagde blockchain-sikkerhedsfirmaet CertiK, at den største bidragyder til månedens samlede angreb var hacket af Mixin Network den 23. september, da Hongkong decentraliserede cross-chain-overførselsprotokollen tabte 200 millioner dollars på grund af et nedbrud på deres cloud service provider.

Flere angreb.

Blandt månedens andre store hændelser, er angrebet på CoinEx- og Stake.com-børserne, hvilket resulterede i tab på henholdsvis $53 millioner og $41 millioner.

Begge angreb blev hævdet af det nordkoreanske hackere-kollektiv Lazarus Group. De seneste tal fra Dune Analytics hævder, at gruppen i øjeblikket har 45,6 millioner dollars i krypto aktiver.

Angrebet bragte årets samlede tab af kryptovaluta til 925,4 millioner dollars. Juli var den næsthøjeste måned med tab, med $285,8 millioner stjålet.

I mellemtiden blev der i sidste måned også tabt $1,9 millioner på phishing-svindel, $400.000 til flash-lånsangreb og yderligere $25 millioner til phishing-angreb.

Det samlede tab i 2023 på grund af misbrug, svindel og hacking nåede op på 1,34 milliarder dollars.

Ifølge blockchain-sikkerhedsfirmaet Beosin var det samlede tab fra hacks, phishing-svindel og lækage-svindel i tredje kvartal af 2023 lige under $890 millioner.

Tabene i 3. kvartal oversteg endda det samlede beløb for de første to kvartaler, som var $330 millioner i Q1 og $333 millioner i Q2, rapporterede Beosin i sidste uge.2.Oktober

Kilde: https://cointelegraph.com/news/crypto-exploits-top-for-crypto-exploits-in-2023-certi-k

Oplysningerne og analyserne på Keepsmart.dk er kun af informativ karakter og er på ingen måde investeringsrådgivning eller forretnings anbefalinger. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle økonomiske tab der kan medfølge i forbindelse med investering i kryptovalutaer eller andre aktiver.
Lav dit eget research, før du foretager nogen form for investering.