Ethereum Futures ETF er her! Men den første dag var skuffende

Oct 13, 2023

Interessen for Ethereum Futures ETF er på det amerikanske marked var en stor skuffelse allerede på første handelsdag. Mængderne af de mest handlede oversteg ikke engang en million dollars.

Det ser ud til, at vanvidet omkring lanceringen af de første Ethereum Futures ETF’er på det amerikanske marked, som førte til en styrkelse af prisen på denne kryptovaluta i de foregående dage, ikke blev oversat til reel handel med dette investeringsprodukt.

Samtidig blev der den anden dag i oktober lanceret op til 9 nye produkter til denne form for investering i Ethereum, uden behov for at “holde det fysisk” eller bruge ETH som et underliggende aktiv.

5 af disse godkendte SEC-autoriserede produkter har udelukkende Ethereum-futures-kontrakter, mens de resterende fire er en blanding af Bitcoin- og Ether-futures.

Bloomberg-analytiker Eric Balchunas indrømmede på Twitter, at alle Ethereum Futures ETF’er havde en meget almindelig afsætning, og endda lavere end han selv ville have forventet. “Men det er et langt skud, og glem ikke, at investorer har en tendens til at foretrække fysiske ETF’er frem for derivater,” tweetede han (X).

Alle de lancerede Ethereum Futures ETF’er, inklusivt dem fra Valkyrie, VanEck, ProShares og Bitwise, endte med mindre end $2 millioner i volumen. Det mest populære produkt var Valkyrie, som kombinerer Bitcoin og Ethereum futures, hvis samlet volumen tilsvarende 882 tusind dollars.

Dette produkt har dog været på banen i noget tid, men indtil videre har det kun dækket Bitcoin futures, som nu har fået selskab af Ethereum-relaterede. Den havde med andre ord allerede en adoption i modsætning til konkurrenten, der først startede mandag.

Volatility Shares annullerede planerne om lancering.
På grund af det faktum, at Ethereum Futures ETF kom i hele 9 forskellige produkter den første dag, besluttede Volatility Shares at annullere sine planer om at lancere det samme investeringsprodukt.

Virksomheden sagde, at den i øjeblikket ikke ser en mulighed på markedet, men at den planlægger at lancere produktet i fremtiden.

VanEck meddelte tidligere på ugen, at den donerer 10% af overskuddet forbundet med dets Ethereum Futures ETF til kerneudviklerne af Ethereum-kryptovalutaen og understøtter derved hele dets økosystem.

Samme dag annoncerede Grayscale Investments, at de ansøgte hos SEC om at konvertere Grayscale Ethereum Trust (ETHE) til den mere eftertragtede spot Ethereum ETF.

Kilde: https://cointelegraph.com/news/ethereum-futures-etfs-launch-low-volume-trading-first-day

Oplysningerne og analyserne på Keepsmart.dk er kun af informativ karakter og er på ingen måde investeringsrådgivning eller forretnings anbefalinger. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle økonomiske tab der kan medfølge i forbindelse med investering i kryptovalutaer eller andre aktiver.
Lav dit eget research, før du foretager nogen form for investering.