Lightning Labs frigiver Taproot Assets alpha, hvilket bringer stablecoins til Bitcoin.

“Taproot Assets” handler om: “Hvordan vi bitcoiniserer dollaren og verdens finansielle aktiver,” siger direktøren for forretningsudvikling hos Lightning Labs – Ryan Gentry.

Bitcoin-lag-2-infrastrukturfirmaet Lightning Labs har frigivet mainnet-alfaen af Taproot Assets, hvilket er en protokol, der har til formål at gøre det muligt at udstede stablecoins og aktiver fra den virkelige verden på Bitcoin og Lightning Network.

Ifølge Gentry, vil den nuværende version, Taproot Assets v0.3, give en “funktionsfuld udvikleroplevelse” til at udstede, administrere og udforske stablecoins og andre aktiver på Bitcoin blockchain.

“Vi tror på, at denne nye æra for Bitcoin vil se et utal af globale valutaer udstedt som Taproot Assets, og verdens valutatransaktioner vil blive afviklet øjeblikkeligt over Lightning Network.”
“Med denne udgivelse kan udviklere udstede finansielle aktiver på kæden på en skalerbar måde,” udtalte Lightning Labs den 18. oktober i et separat indlæg.

“Dagen i dag markerer en ny æra af bitcoin med flere aktiver.”

Gentry siger, at integrationen vil udvide Bitcoins netværkseffekter og flytte det et skridt tættere på at “bitcoinisere dollaren.” Han tilføjede:

“Det er sådan, vi gør bitcoin til det globale routing-netværk for pengenes internet. Det er sådan, vi bitcoiniserer dollaren og verdens finansielle aktiver.”

Ifølge Ryan Gentry blev næsten 2.000 Taproot Assets præget på testnet, i løbet af de sidste mange måneder op til mainnet alpha-lanceringen.

Alpha-lanceringer betyder typisk, at udviklingen ikke er i sin endelige tilstand. Lightning Labs udtalte at alfa-tagget indikerer, at de forventer, at fællesskabet tester det for potentielle fejl.
Bitcoin Drivechains (via Bitcoin Improvement Proposal-300), Botanix Labs’ Spiderchain og BitVM er blandt de andre udviklinger i Bitcoin-økosystemet, der ønsker at udvide Bitcoins muligheder.

Kilde:
https://cointelegraph.com/news/lightning-labs-releases-taproot-assets-alpha-bringing-stablecoins-to-bitcoin