US Securities and Exchange Commission har officielt godkendt en spot Bitcoin ETF er i USA.

jan 11, 2024

test zdroje

US Securities & Exchange Commission har officielt godkendt de første 11 regulerede spot Bitcoin ETF’er i USA.

Dette skete blot en dag efter, at en falsk meddelelse fra SEC’s officielle konto på det sociale netværk X forårsagede kaos på markederne.

11 Godkendte Spot Bitcoin ETF’er
Den 10. januar godkendte værdipapirtilsynsmyndigheden *19b-4* ansøgninger fra ARK 21Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Valkyrie, BlackRock, Grayscale, Bitwise, Hashdex og Franklin Templeton. SEC godkendte også regelændringer, der tillader spot Bitcoin ETF’er at blive handlet på relevante børser.

Den historiske godkendelse baner vejen for, at det første regulerede børshandlede produkt i USA giver investorerne direkte eksponering mod prisen på bitcoin. Alt dét, uden krav om at købe selve Bitcoin direkte. På den måde vil investorer kunne købe aktier i godkendte ETF’er, der har Bitcoin som et underliggende aktiv.

Med godkendelsen af spot Bitcoin ETF’er vil industrien nu følge nøje med for at se, hvornår de godkendte ETF’er begynder at handle.

Galaxy Research-chef for digital Alex Thorn anslåede, at kapitaltilførslerne til spot bitcoin ETF’er kunne nå op på 14 milliarder dollars i det første år. Global fondsforvalter VanEck anslår, at omkring 2,4 milliarder dollar vil strømme ind i spot Bitcoin ETF-produkter i første kvartal af 2024.

Kilde: Team Keepsmart.dk

Oplysningerne og analyserne på Keepsmart.dk er kun af informativ karakter og er på ingen måde investeringsrådgivning eller forretnings anbefalinger. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle økonomiske tab der kan medfølge i forbindelse med investering i kryptovalutaer eller andre aktiver.
Lav dit eget research, før du foretager nogen form for investering.