Ferrari vil nu begynde at acceptere betalinger med kryptovaluta!

okt 18, 2023

Ferrari vil nu begynde at acceptere betalinger med kryptovaluta!

Det italienske luksus bilmærke “Ferrari”, som er berømt for sine sportsbiler, vil acceptere betalinger med kryptovaluta i USA. Derudover har de meddelt, at de planlægger at gennemføre et lignende skridt i Europa.
Markedets efterspørgsel bidrog til beslutningen

Den 14. oktober blev oplysninger om accept af kryptovaluta-betalinger bekræftet af Ferraris marketing- og salgschef, Enrico Galliera. Virksomhedens beslutning om at acceptere betalinger i kryptovalutaer opstod på baggrund af stor efterspørgsel på markedet og forespørgsler fra leverandører. Mange af virksomhedens kunder investerer nemlig i kryptovalutaer.

Galliera udtalte samtidig, at bilproducentens stærke ordreportefølje er fuldt booket indtil 2025. Han specificerede dog ikke det forventede antal biler solgt gennem krypto-betalinger. Ferraris mål er at teste denne ekspanderende trend og komme i kontakt med potentielle købere uden for deres almindelige kundekreds.

Bilproducenten planlægger at indføre kryptovaluta betalinger i Europa i første kvartal af 2024. Derefter planlægges der at udvide til andre kryptovaluta-støttede regioner.

Samarbejde med BitPay
I den indledende fase i USA vil Ferrari arbejde sammen med BitPay, for at behandle kryptovaluta betalinger. Dette samarbejde muliggør transaktioner i Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) og USD Coin (USDC).
Galliera bekræftede, at der ikke vil være nogen ekstra gebyrer ved brug af kryptovalutaer. BitPay konverterer øjeblikkeligt kryptovaluta-betalinger til fiat-valuta for Ferrari-forhandlere, hvilket sikrer, at de er beskyttet mod krypto-prisudsving. Det betyder dog, at i modsætning til bilfirmaet Tesla, som i noget tid har accepteret betalinger i Bitcoins, vil Ferrari faktisk ikke have nogen Bitcoins eller Ethers på sin balance.
BitPay vil også verificere legitimiteten af den modtagne kryptovaluta og sikre, at den ikke kommer fra ulovlige aktiviteter, hvidvaskning af penge eller skatteunddragelse.

Mange store virksomheder har tøvet med at indføre kryptovalutaer på grund af deres prisvolatilitet og de tilhørende upraktiske transaktioner. Blandt disse virksomheder er den tidligere nævnte elbilproducent – Tesla, der oprindeligt begyndte at acceptere betalinger i BTC i 2021, et par uger efter at have annonceret en investering i BTC på 1,5 milliarder. Den administrerende direktør Elon Musk har imidlertid suspenderet denne betalingsmetode på grund af miljøhensy.

Kilde:

Oplysningerne og analyserne på Keepsmart.dk er kun af informativ karakter og er på ingen måde investeringsrådgivning eller forretnings anbefalinger. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle økonomiske tab der kan medfølge i forbindelse med investering i kryptovalutaer eller andre aktiver.
Lav dit eget research, før du foretager nogen form for investering.