To af de bedste chip-aktier vokser som følger af den stigende efterspørgsel på kunstig intelligens

okt 7, 2023

To af de bedste chip-aktier vokser som følger af den stigende efterspørgsel på kunstig intelligens

Ifølge Truist Securities, er kunstig intelligens stadig en voksende tendens – den kom i forgrunden for næsten et år siden, og fortsætter med at tilbyde attraktive muligheder for investorer.

Analytiker William Stein bekræftede sin købsvurdering på Nvidia (NVDA) og Monolithic Power Systems (MPWR) sidste tirsdag. Han bekræftede også sine aktiekursmål: $668 for Nvidia NVDA og $600 for Monolithic Power.

Nvidia-chips er standard valget for de fleste ingeniører når de bygger kunstige intelligens systemer. De er bedst egnet til at håndtere de fleste AI-arbejdsbelastninger, især i tilfælde hvor nye modeller trænes.

Stein er overbevist om, at virksomheden vil være i stand til at øge sin datacenteromsætning i løbet af de næste par år, primært takket være den stigende efterspørgsel efter servere med kunstig intelligens. Han sagde, at ifølge Nvidia skal den hardware der udgør datacentre, udskiftes hvert fjerde år. Disse er i alt 1 billion dollars værd, og mere af den infrastruktur vil nu være fokuseret på AI. Ifølge ham har virksomheden også en konsekvent lederposition på spilmarkedet, og på det fremtidige marked for autonom kørsel.

Analytikeren er også optimistisk omkring virksomheden Monolithic Power, grundet den høje  AI-efterspørgsel. Virksomheden fremstiller nemlig halvledere til strømstyring. Han skrev, at virksomheden er “eksponeret overfor AI overalt,” da de har kunder inden for cloud computing, industri og kommunikation.

Stein mener, at virksomheden bevæger sig for at tilbyde mere komplekse teknologiløsninger udover chips. Dette skulle hjælpe dem med at generere mere omsætning og forbedre rentabiliteten.

Kilder:

 
Tae, Kim. (2023, 26. sept.). 2 Best Chip Stocks to Buy on Soaring AI Demand. Barrons. 
https://www.barrons.com/articles/nvidia-monolithic-power-systems-chip-stocks-buy-f5945bca?siteid=yhoof2

Oplysningerne og analyserne på Keepsmart.dk er kun af informativ karakter og er på ingen måde investeringsrådgivning eller forretnings anbefalinger. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle økonomiske tab der kan medfølge i forbindelse med investering i kryptovalutaer eller andre aktiver.
Lav dit eget research, før du foretager nogen form for investering.