BlackRocks, som har den imponerende succesrate vedrørende ETF track record, ønsker nu en spot Bitcoin ETF – ved de noget, vi ikke ved?

jun 19, 2023

Verdens største kapitalforvalter tog i sidste uge et kæmpe skridt mod sit engagement i kryptovalutaindustrien. Virksomheden indgav en ansøgning om en spot bitcoin ETF til US Securities and Exchange Commission (SEC).

Tidligere har en lang række af tidligere ansøgninger om et sådant produkt fra andre virksomheder allerede slået fejl. Fællesskabet stillede således spørgsmålstegn ved, om BlackRocks forsøg også var dødsdømt fra starten. Imidlertid er denne gigants track record, i hvert fald hvad der angår SEC-godkendte ETF’er, uovertruffen.

Lidt baggrundshistorie:
COVID-19-pandemien, centralbankernes efterfølgende pengepolitik og den kraftige stigning i prisen på BTC i 2020 og 2021 har ændret spillet på måder, som kun få kunne have forestillet sig før det øjeblik. En række institutioner er blevet mere seriøse omkring cryptocurrency-industrien, især BTC.

Dengang var det næsten forventet, at en ny institution eller individuel investor hver uge ville annoncere deres køb af Bitcoin. Selv BlackRock, selvom de oprindeligt tøvede, er begyndt at foretage mindre investeringer gennem CME, såvel som opmuntrende kommentarer fra nogle af dets ledere.

I juni 2023 lavede giganten sin største indsats på industrien ved at ansøge om en Bitcoin Spot ETF i USA. BlockRock valgte Coinbase som partner, som skal være forvalter af disse fonde.

Dette havde en øjeblikkelig positiv indvirkning på BTC og dens pris, som steg med mere end $2.000 i de første par dage efter ansøgningen blev fremsat. Hvis denne ETF godkendes, kan konsekvenserne for hele branchen blive endnu mere gunstige.

Ifølge Eric Balchunas – Bloomberg´s senior ETF-analytiker, er chancerne for godkendelse (i hvert fald historisk set) ret høje. BlackRock har en imponerende track record, når det kommer til deres ETF-ansøgninger hos SEC: 575 godkendte mod en enkel afvist.
BTC ETF i USA
Mens Securities and Exchange Commission (SEC) har givet grønt lys til flere Bitcoin Futures ETF’er, har de afvist utallige ansøgninger om spot ETF’er. Dette førte i sidste ende til at Grayscale, som forsøgte at gøre sit flagskib BTC-produkt til en børshandlet fond, sagsøgte værdipapirtilsynsmyndigheden.

Styrelsens begrundelse har altid været den samme. Den hævdede, at de foreslåede ETF’er ikke kunne demonstrere, hvordan de ville forhindre markedsmanipulation og svig.

Derudover undersøger SEC i øjeblikket adskillige kryptobørser og tokens, hvor det meste påstås at være ikke registrerede værdipapirer. Men selv den skeptiske formand, Gary Gensler, har dog tidligere indrømmet at BTC er en handelsvare.

Konklusion
BlackRock´s timing er alligevel ret interessant, taget i betragtning af SEC’s generelle negative holdning til industrien. Det skal bemærkes, at dette er en af de mest indflydelsesrige finansielle aktører. Dette rejser et meget spekulativt spørgsmål, om BlackRock tilfældigvis ved noget, som vi ikke ve

Kilde: https://cryptopotato.com/blackrocks-etf-success-rate-with-the-sec-is-575-to-1-what-about-its-bitcoin-application/

Oplysningerne og analyserne på Keepsmart.dk er kun af informativ karakter og er på ingen måde investeringsrådgivning eller forretnings anbefalinger. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle økonomiske tab der kan medfølge i forbindelse med investering i kryptovalutaer eller andre aktiver.
Lav dit eget research, før du foretager nogen form for investering.